فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
پیاپی 3 (تابستان 1384)

  • تاریخ انتشار: 1384/05/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ژینوس آروند، عبدالله شفیع آبادی صفحه 1
    بیماری های التهاب روده (IBD) التهاب نهانزاد و مزمن روده هستند که بیماری کولیت اولسروز و بیماری کرون دو نوع IBD می باشند. علاوه بر عواملی مانند مستعد بودن از نظر ژنتیکی، عوامل عفونی، فلور طبیعی روده، خونرسانی و فعالیت نرونی، عواملی مانند وجود استرس و عوامل روانی- اجتماعی می توانند در تشدید نشانه ای بیماری موثر باشند. با توجه به تاثیرات شناخته شده موسیقی درمانی در تعدادی از بیماری های روان تنی، در این مطالعه نقش آن در کاهش علایم جسمانی بیماران IBD بررسی شد. در این مطالعه نیمه آزمایشی 24 زن 50- 20 ساله مبتلا به بیماری کولیت اولسروز به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش به مدت 10 جلسه، هفتگی یک جلسه و هر جلسه حدود یک ساعت تحت موسیقی درمانی قرار گرفتند. در حین اجرای موسیقی درمانی به دلیل افت آزمودنی گروه آزمایش به 6 نفر و گروه کنترل به 10 نفر تقلیل یافت. قبل و بعد از اجرای موسیقی درمانی هم زمان دو گروه به پرسش نامه اندکس شدت بیماری کولیت اولسروز پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون T مستقل و آزمون دقیق فیشر استفاده گردید. بین میانگین های سن و طول مدت بیماری در دو گروه اختلاف معنی داری یافت نشد و دو گروه در این موارد همسان بودند. فراوانی بهبود در علایم جسمانی اسهال، خونریزی از رکتوم، بی اشتهایی و ضعف و خستگی در گروه آزمایش بیشتر از گروه کنترل بود اما با استفاده از آزمون دقیق فیشر این تفاوت معنی دار نبود. فراوانی بهبود درد گروه کنترل بیشتر از گروه آزمایش بود که این مورد هم از نظر آماری معنی دار نبود. موسیقی درمانی باعث کاهش علایم جسمانی بیماری التهاب روده می گردد، اگرچه به دلیل افت آزمودنی در گروه آزمایش، نتایج از نظر آماری معنی دار نشد. پیشنهاد میگردد که در کنار درمان های رایج دارویی، از موسیقی درمانی هم استفاده کنند. توصیه می شود برای تعمیم یافته ها به جامعه، در پژوهشهای بعدی حجم نمونه بالاتر، طول دوره درمان بیشتر و جلسات پیگیری را مورد توجه قرار دهند.
    کلیدواژگان: علایم جسمانی، کولیت السروز، بیماری التهاب روده، بیماریهای روان تنی، موسیقی درمانی
  • محمدحسین رئوفی، محمد بابایی صفحه 21
    مقاله ای که از نظر می گذرد نتیجه یک مطالعه کاربردی و پژوهشی از نوع توصیفی پیمایشی است. هدف کلی از انجام این پژوهش تعیین مدیریت کیفیت فراگیر خدمات آموزشی، دانشجویی واحدهای ارائه کننده خدمات و انطباق آنها با رضایتمندی دانشجویان به عنوان مشتریان دریافت کننده خدمات بوده است. جامعه آماری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قوچان و واحدهای ارائه کننده به خدمات آموزشی و دانشجویی بوده و نمونه گیری به روش تصادفی طبقه ای متناسب با حجم انجام شده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه مدیریت کیفیت فراگیر (T.Q.M) و پرسشنامه ارزیابی رضایتمندی دانشجویان است. داده های جمع آوری شده از هشت واحد ارائه کننده خدمات آموزشی و دانشجویی (امور آموزشی، امور پژوهشی، کتابخانه، دیداری و شنیداری، خوابگاه ها، سلف سرویس، امور فرهنگی و تربیت بدنی) و تعداد 100 نفر دانشجو به عنوان نمونه مورد پژوهش با استفاده از روش های آماری توصیفی و استنباطی شامل میانگین، همبستگی ناپارامتری اسپیرمن و قضیه حد مرکزی، تجزیه و تحلیل گردیده و استنتاج صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که از بین واحدهای ارائه دهنده خدمات بیشترین امتیاز مدیریت کیفیت فراگیر (T.Q.M) مربوط به امور آموزشی و سپس به کتابخانه و مراکز اطلاع رسانی و کمترین امتیاز به امور دیداری و شنیداری و نیز سلف سرویس تعلق گرفته است. همچنین نتایج بدست آمده نشان داد که بین کمیت خدمات ارائه شده توسط واحدهای ارائه کننده خدمات و رضایتمندی دانشجویان به عنوان مشتری رابطه مستقیم و معنی داری وجود داشته و با ضریب اطمینان 99% همبستگی بین آنها وجود دارد. همچنین نتایج تحقیق نشان داد که برای دستیابی به رضایتمندی بیشتر دانشجویان به عنوان مشتریان، خدمات آموزشی باید در ارتقاء مستمر کیفیت خدمات و رشد کمی خدمات تلاش صورت گیرد.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، بیماریهای روان تنی
  • محمد مهدی بروشکی صفحه 49
    در این مقاله ابتدا به بحث و بررسی تئوری سیستم ها و اهمیت آن پرداخته و سیستم را از نظر تاریخچه ابداع، تعاریف، انواع، ویژگی ها و مراحل تکامل آن مورد توجه قرار داده ایم و سپس سعی بر این بوده است تا بیان کنیم همچنان که اکثر رشته های علمی از این تئوری بهره گرفته و می گیرند، در تحلیل مسائل تاریخی، چگونه می توان از این نظریه بهره گرفت و به ناشناخته های تاریخ ملل پاسخ داد به ویژه دلایل صعود و سقوط فرهنگی و تمدن ها را عمیق تر، عالمانه تر و قابل قبول تر تحلیل نمود. به این دلیل متوسل به شواهد و مثالهای تاریخی گذشته و معاصر ایران و جهان شده ایم تا بتوانیم این موضوع را برای خوانندگان محترم تا حدی ثابت کنیم که سیستم های بسته اجتماعی و سیاسی تا زمانی که بر بسته بودن خود تاکید دارند و با محیط تعامل ندارند، همچنان پابرجا و مستحکم باقی می مانند، ولی به محض اینکه درهای سیستم را به روی جهان آزاد باز گشایند و یا گرایش به روش های دموکراسی و آزاد منشی داشته باشند، در کوتاه مدت سقوط کرده اند و بالعکس سیستم های اجتماعی و سیاسی باز تا زمانی که بر محورهای رفتاری و عملی باز یا دموکراسی تکیه دارند، استوار و پابرجایند و اگر گرایش (حتی موردی) به سوی خودکامگی دیکتاتوری داشته باشند (مگر در موارد ضرورت) در کوتاه مدت متلاشی یا تضعیف شده اند. ولی آنچه مسلم است و تاریخ بیانگر آنست، سیستم ها باز واقعی کمتر نابود شده اند و یا در کوتاه مدت موقعیت قبلی خویش را کسب نموده اند در صورتی که سیستم های بسته وقتی در شرایط سقوط قرار گرفته اند، در تاریخ محوشه و شرایط تجدید بر ایشان فراهم نشده است (مگر در مدت محدود) بهترین مثال در قرن گذشته، دو جنگ اول و دوم جهانی بود که سیستم های سیاسی بسته به نابودی مطلق کشانده شدند (چون آلمان بیمارکی و هیتلری و عثمانی و...) ولی نظام های اجتماعی باز (چون انگلیس، فرانسه، امریکا و...) نه تنها به نابودی کامل کشانده نشدند، بلکه در کوتاه مدت جایگاه قبلی خویش را باز یافته و مستحکم تر و استوارتر برجا ماندند.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، بیماریهای روان تنی
  • زهرا زارع، محمدرضا کرامتی صفحه 81
    زیر بنای هرگونه حرکت به سوی رشد و توسعه سازمانی و بهبود فرآیند کار در سازمانها شناخت دقیق وضعیت موجود، تشخیص صحیح نقاط قوت و ضعف و سپس طرح برنامه هایی سنجیده برای اصلاح جریان امور خواهد بود. در پژوهش حاضر تلاش گردیده است ارتباط بین استفاده از سبک های مدیریت تعارض و سلامت سازمانی مدارس متوسطه شهرستان شیروان تعیین گردد. سلامت سازمانی و استراتژی های مدیریت تعارض (استراتژی راه حل گرایی، استراتژی عدم مقابله، استراتژی کنترل) متغیرهای این پژوهش بودند. برای انجام این امر دو نمونه از دو جامعه مستقل از یکدیگر مد نظر قرار گرفته اند. برای سنجش میزان استفاده مدیران از استراتژی های مدیریت تعارض 20 مورد نمونه از این جامعه مربوط به مدیران مدارس متوسطه (تمامی مدیران نمونه گیری از نوع سرشماری) و برای سنجش میزان سلامت سازمانی مدارس متوسطه 100 مورد نمونه دبیران جامعه مربوط به دبیران، مورد مطالعه قرار گرفته اند. ابزار گردآوری داده ها مشمول بوده بر (پرسشنامه مدیریت حل تعارض و پرسشنامه سلامت سازمانی OHI). روش های آماری جهت تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها عبارت بودند از ضریب همبستگی اسپیرمن و روش کروسکال والیس که نتایج زیر بدست آمده بین استراتژی های مدیریت تعارض و سلامت سازمانی مدارس رابطه مستقیم و معنی دار وجود دارد که ارتباط بین هریک از استراتژی ها بصورت جداگانه با سلامت سازمانی مدارس نیز وجود دارد، مدارسی که مدیران آنها از استراتژی راه حل گرایی در مدیریت تعارض استفاده می کنند دارای سلامت سازمانی بسیار بالایی هستند. مدیرانی که مدارس آنها از استراتژی کنترل در مدیریت تعارض استفاده می کنند دارای سلامت سازمانی متوسطی هستند. در نهایت این نتیجه حاصل شد که بطور کلی استفاده از استراتژی های مختلف بستگی به شرایط و موقعیتهای گوناگون دارد یعنی مدیران می بایستی با توجه به شرایط و وضعیتها، تشخیص دهند که کدام استراتژی قابل اجرا و استفاده است و بطور کلی نمی توان بهترین استراتژی را معرفی و ارائه نمود.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، بیماریهای روان تنی
  • مصیب سامانیان صفحه 95
    ما در دهکده ای جهانی زندگی نمی کنیم، بلکه در کلبه هایی فراخور حال هر منطقه زندگی می کنیم که در سطح جهان تولید و در محدوده محلی توزیع شده اند. و این مبنای تئوریک جدید جهان است که بیانگر این است که قرن بیست و یکم قرن گذرهای شگفت انگیز است و شگفت ترین آن، گذر انسان به نوع دیگری از موجودیت است، موجودی که صاحب دانایی و تفکر است و تمامی امورات خویش را براساس دانایی محوری توسعه و انجام می دهد، که در این مقاله سعی بر این است تا با پرداختن به موضوعات ذیل، شرایط لازم تاسیس دانشگاه پیشاهنگ تبیین گردد: - ساختار جهان جدید - ویژگی های جهان جدید - ویژگی های سازمان های جدید - ویژگی های علم در ساختار جهان جدید - دیدگاه های غالب در توسعه آموزش عالی - نقش دانشگاه ها در شکل دهی به جهان جدید - شرایط ضروری و لازم برای دانشگاه پیشاهنگ
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، بیماریهای روان تنی
  • محبوبه سادات فدوی، اکرم گودرزی، قربانعلی سلیمی صفحه 107
    هدف پژوهش: مساله مورد بررسی در این پژوهش، بررسی نظر دبیران دبیرستانهای دخترانه شهر اصفهان درباره عوامل موثر در برقراری جو اعتماد در محیط کار آنها می باشد، که با توجه به متغیرهای ششگانه جو سازمانی (حرفه ای، صمیمی، بیگانه، حمایتی، هدایتی و ممانعتی) و تاثیر آنها در به وجود آوردن جو اعتماد مورد ارزیابی قرار گرفته است.
    روش ها
    به منظور مطالعه و بررسی عوامل موثر بر جو اعتماد، جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه دبیران دبیرستانهای دخترانه شهر اصفهان سال تحصیلی 83 تشکیل داد. (4914= N) نمونه مورد نظر از طریق نمونه گیری تصادفی انتخاب شده است. (200=n) در این تحقیق برای جمع آوری اطلاعات و کشف ادراکات و ترجیحات افراد مورد نظر در زمینه وضعیت جو اعتماد در محیط دبیرستانها از مقیاس سنجش اعتماد (TS) تهیه شده بوسیله وین هوی و ویلیام. جی. کاپر اسمیت (1985) استفاده گردید. به منظور بررسی جو سازمانی مدارس از پرسشنامه تجدید نظر شده (OCDQ-RE) هالپین و کرافت استفاده شد. علی رغم استاندارد بودن پرسشنامه ها اعتبار و روایی آنها محاسبه شده که این میزان برای (اعتماد81%) و (جو سازمانی70%) برآورد شده است.
    یافته ها
    با افزایش میزان ابعاد (حرفه ای، صمیمیت و حمایتی) میزان اعتماد افزایش یافته است. بین ابعاد (ممانعتی، بیگانه بودن با میزان اعتماد) همبستگی معنادار وجود نداشت و در نهایت با افزایش بعد هدایتی میزان اعتماد کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: موسیقی درمانی، بیماریهای روان تنی
|
  • Jinus Arvand, Abdolah Shafi Abadi Page 1
    Colitis (IBD) diseases suchas colitis ulcerous and crown syndrome are edogenous, hidden and chronic. The factors which intensity the symptoms are genetic susceptibility, in feetious agents, colon natural flara, never activity, anaemic conditions, stress and psychosocial parameters. Since we know that music can decrease the IBD symptoms, a study was designed to establish music contribution in decreasing some psychiatry symptoms. The population included 24 woman ranging 20-50 years old with colitis uleerous who are classified randomly in to two groups, namely trial and control groups. The trial group received an hour music therapy in each session every week for 10 weeks. The population decreased to 6 for trial group and 10 for control group because of the material subsidence. Simultaneously both groups were received a questionnaire indicating the disease intensity before and after music therapy. We used independent T test and fisher accurate test for data analysis. Age and disease duration averages showed no significant differences and both groups were similar in this term. We found that improvement range in terms of diarrhea physical symptoms, reetom hemorage, anorexy and fatigue were more significant in trial group than control group. However it was not significant in fisher test while it seemed statistically better for the control group.
    Keywords: Pemmari inflammation reception, Pemmarey Rowan Whitney, Kolit Sroz, Allaym physical, Music Dermani
  • Mohammad Hussein Raofi, Mohammad Babaei Page 21
    The presented descriptive and surveying study is the result of a functional inquiry and on the whole, it is intended to determine T.Q.M rating for the university education services and other post-mentioned student services and adopting it for evaluating the amount of student's satisfaction as the service users. The population included Quchan Islamic Azad university students and the education service and the service provider units in the same university. Sample collection was done randomly and by step, based on the volume adopted. T.Q.M questionnaire and student's satisfaction questionnaire were collection tools, eight service provider units included education unit, research unit, library unit, audio-visual lab unit, accommodation unit, self – service unit, cultural and physical training and sports unit, Sample collection was performed with 1oo students in this research. The methods of research were statistical, descriptive, and analytical correlation and central limit theorem the data was analyzed and the results were derived. T.Q.M ratings show that the education service unit benefits the highest rank. The other units ranked as follows: Library unit, information center, audio- visual lab and self-service. A significant direct and quantities correlation was found between service provider efforts and consumers (students) satisfaction. Coefficient of correlation was 99%. The result showed that the satisfaction improvement requires higher quality and quantity in education services.
    Keywords: Pemmarey Rowan Whitney, musician Dermani
  • Mohammad Mehdi Brushaki Page 49
    First, we discuss about systemic theories contributions and give a brief history of their origins, terms, definitions, features and evolution steps. We try to explain their significance in terms of historical problem analysis in order to find some profound and sophisticated answers to the question why nations rise and fall. Therefore, we give some historical and a few modern evidence to illuminate the situations where political and social closed systems resisted against any interaction with their environment. So they were disintegrated as soon as they were enforced to accept democracy and communication with the free world. On the contrary, political and social open systems were stable as long as they appealed to democracy. Otherwise they fell into devastation if they oriented to dictatorship even for a brief period, indeed, history shows that open systems can potentially restore but closed systems lack this potentiality. In the world wars of first and second, the closed social and political systems were destroyed (e.g. Bismark and Hitler regimes in germany and ottoman empire in turkey), where as social open systems (e.g.G. Britain, france and U.S.A) didn,t change but they restored and got stability briefly after confronting with any devastating phenomenon.
    Keywords: Pemmarey Rowan Whitney, musician Dermani
  • Zahra Zare, Mohammad Reza Keramati Page 81
    We try to establish various opposition managment and organizational health relation in shirvan high schools. The variants of making healthy organization and establishing opposition management (problem solving, avoiding opposition, control strategies) are studied in this research. Two independent populations are selected: 20 high school principals to assess the opposition management strategy use rate and 100 hige school teachers in order to measure high school organizational health rate. Data collecting tools included tow questionnaires: opposition solving and making healthy organization (OH). Spearman,s coefficient of correlation was used to analyze data and to test the assumptions. Opposition management and school healthy organization have a direct and significant relation. We found similar relation between each of starategies and school healthy organization. Problem solving strategy provided higher results in terms of school healthy organization but control strategy provided lower results and non- oppositional strategy provided medium results. The results showed that making use of different strategies depended to different situations, that is, it depended to the principal policy wich strategy was used in any situation. On the whole, we are not able to establish which strategy is the best.
    Keywords: Pemmarey Rowan Whitney, musician Dermani
  • Mossaieb Samanian Page 95
    We don’t leave in world vilage; perhaps we are leaving cottage world. These are suitable for every area and generation at world level and distribution in local limited. It is basis theoric for new world. It is in dicate for position 21 century That humun had to passage of world wonderfull. The humun had to passage and changing another type, because it is another entity the entity can ability for knowledge and meditation. It is ability for all affair doing with learning The basic aim this article is. Settle about leader of a flock university with these axis: - Structure of new world - Specific of new world - Specific of new organization
    Keywords: Pemmarey Rowan Whitney, musician Dermani
  • Mahbuba Sadat Fadavi, Akram Gudarzi, Ghorban Ali Salimi Page 107
    Aim
    the analysis of high school teachers, opinions in Isfahan girl high schools about the confidence atmospheric effect establishment in their working environment and the sit factors which contributed in creating this confidence (professional, intimacy, alien, supportive, guidance, preventive).
    Methods
    the population included 4914 teachers from whom 200 teachers were selected randomly and the samples were collected. Win Hoy, s and William G. copper smith, s (1985) confidence assessment method (TS) was used to collect the data. The revisioned Holpin and craft,s questionnaire (OEDQ-RE) was used to measure the organizational effect in the high schools. In spite of standardization, the reliability and confidence limits for confidence and organizational effect were measured as 81% and 70% respectively.
    Finding
    the confidence increases when the rates of professional, intimacy and support parameters were augmented. There were no significant relation between preventive, alien and confidence parameters. Finally, guidance rate increase brought about confidence rate decrease.
    Keywords: Pemmarey Rowan Whitney, musician Dermani